ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 23/03/15
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλες πατάτες
- 100 γρ.τυρί Arla Havarti
- 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella
- 12 φέτες προσούτο Ferrano Ifantis
- 14 ντοματίνια
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις στεγνώνουμε.
Αφού στεγνώσουν τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα. Αφού ψηθούν ανοίγουμε λίγο τις πατάτες από πάνω με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το regato και τη mozzarella, τριμμένα, το Havarti σε κυβάκια, πιπέρι, τα ντοματίνια, το θυμάρι, το προσούτο, λίγη ψημένη πατάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στις ανοιχτές πατάτες το μείγμα με τα τυριά και το προσούτο και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.