ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΣ ΚΑΡΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την τηλεθεάτρια Σοφία Κωνσταντίνου

ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 μεγάλες κίτρινες πατάτες Νευροκοπίου
  • Κρύο νερό
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
  • Απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το στράγγισμα

Για τη γλυκοκαυτερή σος κάρυ:

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmanns
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmanns (κατά προτίμηση καυτερή)
  • 1 κ.σ. μέλι ελαφρά ζεσταμένο (σε ρευστή μορφή)
  • 1 κ.γ. κάρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες μακρόστενες. Τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα. Τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε με βαμβακερή πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σος. Με ένα κουτάλι της σούπας αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Αυξομειώνουμε τα υλικά της σος ανάλογα με τα γούστα μας. Σερβίρουμε τις τηγανητές πατάτες περιχυμένες με τη σος.

*Το μούλιασμα της πατάτας σε κρύο νερό μαζί με χυμό λεμονιού κάνει τις τηγανητές πατάτες τραγανές