ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΙΤZΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΜΕΛΙΤZΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 12 ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

6 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

300 ΓΡ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

100 ΓΡ. ΤΥΡΙ HAVARTI ARLA

100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ

100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε πολύ μικρά κυβάκια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Αλατίζουμε και σωτάρουμε την μελιτζάνα για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, μέχρι να μαγειρευτεί τελείως.
Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το havarti κομμένο σε κύβους, το τριμμένο regato, την τριμμένη mozzarella, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με ένα πινέλο κάθε φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση της μελιτζάνας.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε τις δύο αντίθετες πλευρές του φύλλου, προς το κέντρο, όχι πολύ σφιχτά, και το γυρίζουμε σαν ρολό.
Ψήνουμε τα μελιτζανοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά