ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 12 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
125 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
15 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
175 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού, το βούτυρο ανακατεύουμε και τρίβουμε με τα δάκτυλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη. Την τυλίγουμε σε μια πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να σφίξει.
Έπειτα κόβουμε τη σφικτή ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια 5mm, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν. Στη συνέχεια απλώνουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα το σοκολατένιο τυρί κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να γεμίσουμε όλα τα μπισκότα.