ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ:
2 ΦΙΛΕΤΑ ΠΕΡΚΑΣ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΑΡΟΤΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΙΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
½ ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ:
1/2 ΚΙΛΟ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ IFANTIS
2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα με βούτυρο τα ανάμικτα λαχανικά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, το νερό, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν πουρές και δένουμε με το βούτυρο.
Στη συνέχεια, πολτοποιούμε στο μούλτι τα φιλέτα της πέρκας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα πολτοποιούμε στο μούλτι το κολοκύθι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε στο πολτοποιημένο φιλέτο πέρκας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά, το σέλινο, τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ψαριού με τον πουρέ λαχανικών.