ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΥΓΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Aπό την Chef Αρετή Μουλακάκη

ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΥΓΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1,5 ΚΙΛΟ ΜΗΛΑ ΣΤΑΡΚΙΝ ΜΕΓΑΛΑ
5 ΑΒΓΑ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
250 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (54% ΚΑΚΑΟ)
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
80 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ)
½ Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΚΑΝΕΛΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε μια τρύπα σε κάθε μήλο, αφαιρώντας το εσωτερικό τους με τα κουκούτσια και καθαρίζουμε τη φλούδα. Έπειτα τα μπλανσάρουμε σε νερό που βράζει, για 1 ½ -2 λεπτά.
Για τη σοκολατόπιτα χτυπάμε στο μούλτι τα αβγά. Έπειτα λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το βούτυρο και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τα χτυπημένα αβγά, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα της σοκολατόπιτας και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, με κάτω αντίσταση και αέρα, για 10-12 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα γεμιστά μήλα με την υγρή σοκολατόπιτα να κρυώσουν. Προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά με φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.