ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΑ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη μαγείρισσα Εμμανουέλα Μαγνήσαλη


Ημερομηνία προβολής 27/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ξινόγαλα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 φύλλα ζελατίνης(15 γρ.)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • 3 – 4 σπόρους κάρδαμο
  • 2 – 3 σπόρους αστεροειδή γλυκάνισο
  • Γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, την ζάχαρη, το κάρδαμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το ξινόγαλα και ανακατεύουμε όσο να γίνει χυλός. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα, λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε την κρέμα σταδιακά στο μείγμα με το ανθότυρο, βάζουμε σε μπολάκια στο ψυγείο να κρυώσουν για περίπου 3 ώρες. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού, κατά προτίμηση σταφύλι. Η πανακότα διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα κλεισμένη από πάνω με μεμβράνη.