ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 19/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα
- 1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 φλ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 2 φλ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- 1/3 ματσ. άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χοιρινό σε κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Βάζουμε σε ταψί το κρέας και τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνιθο και τα προσθέτουμε στο ταψί. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες.
Σε μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και λίγο νερό, ανακατεύουμε για να γίνει ένα ρευστό μείγμα και περιχύνουμε το κρέας με τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 40 λεπτά (γενικά υπολογίζουμε για το ψήσιμο 1 ώρα για κάθε κιλό κρέατος).