ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Μάνο Βινιχάκη
Ημερομηνία Προβολής: 22/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
Για το κέικ:
- 4 φλ. τριμμένο καρότο
- ½ φλ. σταφίδα ξανθή
- ½ φλ. καρύδια
- 1 + ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 2 φλ. αλεύρι μαλακό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο
- 60 γρ. μαργαρινη με βούτυρο Flora soft
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο (μπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ αν θέλουμε), στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα τέσσερα αβγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντοκολλητικό ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Το πρώτο τέταρτο ξεσκέπαστο και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο τριμμένο καρότο ή τριμμένο καρύδι και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.