ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Τασούλα Κουφοπούλου
Ημέρα προβολής 9/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 φλ. νερό
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά μεγάλα
- 6 κ.σ. κοφτές κακάο
- 2 σφην. γαλλικό καφέ με άρωμα φουντούκι
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 3 βανιλίνες
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το πασπάλισμα:
- ½ φλ. τριμμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε μαργαρίνη με βούτυρο. Προσθέτουμε νερό, ζάχαρη, κακάο, κανέλλα και βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε καφέ φίλτρου. Τα βράζουμε λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφαιρούμε δύο κούπες από το μείγμα και τοποθετούμε μία κούπα στη συντήρηση του ψυγείου και μία κούπα στην κατάψυξη.
Χτυπάμε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 20 – 25 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε το κέικ με τριμμένα φουντούκια.