ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΣΑΝΤΙΓΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου

ΥΛΙΚΑ

Για τα φρούτα σε κομπόστα:
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπανάνα
  • 1 μάνγκο 
  • 2 καρότα μεγάλα 
  • 2 παντζάρια
  • 1 λοβό βανίλιας 
  • 70 γρ. ζάχαρη 
Για τα ωμά φρούτα:
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 μπανάνα 
  • 1 πράσινο μήλο
 
Για το σερβίρισμα:
  • 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
  • 25 ml βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • Φρούτα του δάσους (σμέουρα, βατόμουρα)
  • Φιλέ αμυγδάλου (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στύβουμε στον αποχυμωτή τα καρότα και τα παντζάρια. 
Για τα φρούτα σε κομπόστα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις βανίλιες και τη μπανάνα κομμένα σε φέτες, το μάνγκο σε κομμάτια, το χυμό παντζάρι, το χυμό καρότου, το λοβό βανίλιας και τη ζάχαρη (το 1/10 από την ποσότητα των φρούτων) και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. 

Για τα ωμά φρούτα: 
Φιλετάρουμε το πορτοκάλι. Κόβουμε τη βανίλια, τη μπανάνα, και το πράσινο μήλο σε φέτες.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σαντιγί. Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι με σύκο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο 4-5 κουταλιές από την κομπόστα των φρούτων, από πάνω βάζουμε τα ωμά φρούτα και τα κόκκινα φρούτα. 
Προσθέτουμε λίγη από τη σαντιγί με το βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.