ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 35 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
500 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ KANAKI
3 ΑΒΓΑ
100 ML ΚΟΝΙΑΚ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ML ΑΝΘΟΝΕΡΟ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
500 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 LT ΝΕΡΟ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ανθόνερο, το τριμμένο καρύδι, το ψιλό σιμιγδάλι, την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, για περίπου 20 λεπτά.
Κόβουμε τα φύλλα σε μακρόστενες λωρίδες, απλώνουμε ανά δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
Βάζουμε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα τριγώνου. Τοποθετούμε τα τρίγωνα, σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμους, για 50 λεπτά.
Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα τρίγωνα να κρυώσουν, τα σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι και σερβίρουμε.