ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Patissier Γιάννη Καλδάνη
Ημερομηνία Προβολής: 18/2/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 120 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. ασπράδια αβγού
- 140 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
Για τη σάλτα σοκολάτας:
- 250 γρ. γάλα
- 75 γρ. γλυκόζη
- 500 γρ. σοκολάτα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη άχνη, το τριμμένο αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ενωθούν πρώτα τα ξηρά υλικά. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα ασπράδια αβγού αχτύπητα και έπειτα τη λιωμένη μαργαρίνη. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ ή σε φόρμα για μικρά μάφινς. Γεμίζουμε κάθε φόρμα λίγο πιο πάνω από την μέση, για να μην φουσκώσει το μείγμα και ξεχειλίσει. Ψήνουμε στους 170ο C. Αν το βάλουμε στην μεγάλη φόρμα ψήνουμε 25-30 λεπτά, αν το βάλουμε σε φορμάκια ψήνουμε για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος, αφού την κόψουμε σε κομματάκια για να λιώσει πιο γρήγορα και ομοιόμορφα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύουμε μέσα τη γλυκόζη. Κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την λιωμένη σοκολάτα. Την ρίχνουμε σιγά σιγά, σε τρία στάδια και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα φαίνεται σαν να έχει κόψει, αλλά όσο ανακατεύουμε τόσο θα γίνεται το μείγμα λείο και ομοιόμορφο.
Αφήνουμε το κέικ ή τα κεκάκια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες.