ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ελένη Ψυχούλη
Ένα γρήγορο γλυκό που θυμίζει μπουγάτσα, φτιάχνεται σε 5 λεπτά και τρώγεται ζεστό!
Ημερομηνία Προβολής: 8/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 φύλλα κρούστας
- 3 αβγά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 ποτ. γάλα
- 1 βανίλια
- Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπρίκι τη μαργαρίνη. Σε ένα βαθύ ταψάκι στρώνουμε 4-5 φύλλα κρούστας πατσαβουριαστά και τα αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 200ο C και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, τα αβγά και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα ψημένα φύλλα. Φουρνίζουμε για 20 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο!
Σερβίρεται ζεστό.