ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ & ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία προβολής 18/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 18 κομμάτια)

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 125 γρ. μάρτζιπαν
  • Μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κεράσι
  • 1 αβγό 
  • Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε στο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο κάθετες τομές στην μικρή πλευρά και τρεις στην μεγάλη, έτσι ώστε να την χωρίσουμε σε 9 τετράγωνα κομμάτια το καθένα. Σε κάθε τετράγωνο χαράζουμε από 4 γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου.
Κόβουμε το μάρτζιπαν σε 18 φέτες και βάζουμε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε τετράγωνης ζύμης. Από πάνω βάζουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα.
Μεταμορφώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις 4 από τις 8 άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν, αφού βρέξουμε τη ζύμη ελαφρά στο σημείο της ένωσης. Μεταφέρουμε τους ανεμόμυλους σε ταψάκι, καλυμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε χώρο ανάμεσα τους γιατί θα φουσκώσουν. Αλείφουμε τους ανεμόμυλους με το αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό, τους πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τους ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.