ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙΑ
8 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ MΕΤΡΙΑ
150 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ & ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ FOUANTRE IFANTIS
200 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ ΒΑΒΥ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
70 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
70 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
70 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για τα γεμιστά μανιτάρια
Bάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, χωρίς το κοτσάνι, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο.
Για τη γέμιση σωτάρουμε σε ελαιόλαδο την ψητή γαλοπούλα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το baby σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το havarti, το τριμμένο regato, λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στο εσωτερικό από τα μανιτάρια πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο regato και τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για τη βινεγκρέτ βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Συνοδεύουμε τα γεμιστά μανιτάρια με φρέσκο σπανάκι, περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.