ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 12/11/14
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 8 μεσαία ή μεγάλα καρότα 
  • 120 γρ. ρόκα 
  • 1 πορτοκάλι 
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 120 γρ. καρύδια 
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Για τη σαλάτα:
Τρίβουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ρόκα κομμένη με τα χέρια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το μπλε τυρί Δανίας τριμμένο από πάνω και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα καρύδια.