ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
150 ΓΡ. BABY ΣΠΑΝΑΚΙ
200 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΟΛΑ
200 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΟΛΑ
150 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ IFANTIS
150 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
80 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
80 ΓΡ. ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΟΥ
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
4 ΦΕΤΕΣ ΨΙΧΑ ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
2 Κ.Σ ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ, ανοίγοντας με έναν πλάστη.
Απλώνουμε πάνω σε μια φέτα του τοστ, μια φέτα havarti, ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και τυλίγουμε σε ρολό. Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες τις άκρες και τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς, για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το βρασμένο πλιγούρι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Για το ντρέσινγκ:
Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια, το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα πιάτο την κόκκινη και την πράσινη λόλα, προσθέτουμε το πλιγούρι και το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα, κομμένο σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια και προσθέτουμε τα κρουτόν τυριού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ρίχνουμε σπόρους ροδιού, γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και σερβίρουμε.