ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ & ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΜΗ FLOKOS (700 ΓΡ.)
2 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΜΙΚΡΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
1 Κ.Γ. ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ
½ ΦΛ. ΟΥΖΟ
¾ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
5 ΦΛ. ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο σπασμένο, το καλαμάρι στραγγισμένο, το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, 5 φλυτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το πιλάφι, σε χαμηλή φωτιά, να σιγομαγειρευτεί, για 8 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.