ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ VEGAN CAKE ΜΕ ΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ & ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Μάνο Βυνιχάκη
                                 
Ημέρα προβολής 20/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα  

Για τη βάση:

  • 200 γρ. αμύγδαλα    
  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο    
  • ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλλα

Για τη γέμιση:
2 ½ αβοκάντο    
200 γρ. κακάο σε σκόνη   
70 γρ. λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης
1 σφην. άρωμα πορτοκαλιού
150 ml σιρόπι αγαύης
8-10 φράουλες
1-2 κ.σ. σοκολάτα τριμμένη (για τη διακόσμηση)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μούλτι τον λιναρόσπορο και τα αμύγδαλα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι και κανέλλα.
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για να μαλακώσουν, τους χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
Απλώνουμε το μείγμα, σαν βάση, σε ένα τσέρκι με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο μούλτι το αβοκάντο και το μισό σιρόπι αγαύης και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε το λιωμένο λάδι καρύδας, το κακάο, το άρωμα πορτοκαλιού, το υπόλοιπο σιρόπι αγαύης και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα σοκολάτας.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στη βάση που είχαμε στο ψυγείο.
Προσθέτουμε από πάνω μια στρώση φράουλες κομμένες σε φέτες και καλύπτουμε με την υπόλοιπη στρώση κρέμας.
Βάζουμε το κέικ για 2-3 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να δέσει.
Πασπαλίζουμε με σοκολάτα τριμμένη και γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση.