ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΙ 28Χ18
1 1/3 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1½ Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2/3 ΦΛ. SOFT ΑΝΑΛΑΤΟ LURPAK
3/4 ΦΛ. ΨΙΛΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΒΓΑ
½ ΦΛ. ΓΑΛΑ
1 Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
5 Κ.Σ. ΡΟΔΟΝΕΡΟ
1/4 ΦΛ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟ
2 Κ.Γ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
½ ΦΛ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟ
200 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΡΕΣΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το γλάσο:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα απαλό γλάσο. Τέλος βάζουμε το γλάσο στην κατάψυξη για να παγώσει.
Για το κέικ:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το προϊόν επάλειψης soft και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τη μισή ποσότητα γάλακτος, τη βανίλια, το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος βάζουμε το ροδόνερο. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε δύο μπολ. Ανακατεύουμε το μισό μείγμα με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το υπόλοιπο με το κακάο. Σε ένα μακρόστενο ταψάκι, καλυμμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε εναλλάξ το κόκκινο μείγμα του κέικ με το μείγμα του κακάο και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.
Αφού ψηθεί, απλώνουμε το κρύο γλάσο πάνω στο δίχρωμο κέικ, φτιάχνουμε σχήματα με ένα πιρούνι και στολίζουμε με φρέσκα τριαντάφυλλα.