ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημερομηνία Προβολής: 24/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
Για το ρυζόγαλο:
- 3/4 φλ. ρύζι γλασέ
- 3 φλ. νερό
- 3 φλ. γάλα
- 3 φακελάκια αρωματικό τσάι καραμέλα Lipton
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- Κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα
Για τις φλωρεντίνες:
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 30 γρ. μαργαρίνη Βιταμ
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει καλά, το αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε μέσα τα φακελάκια με το τσάι.
- Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζετε το νερό και το ρύζι μαζί με το αλάτι και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει.
- Αφαιρείτε τα φακελάκια του τσαγιού απ’ το γάλα κι ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος στο κατσαρολάκι και συνεχίζετε να βράζετε το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και το ρίχνετε κι αυτό στο ρυζόγαλο.
- Όταν βράσει και πήξει το ρυζόγαλο τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
- Για τις φλωρεντίνες: βάζετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρολάκι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το φιλέ αμυγδάλου.
- Απλώνετε το μείγμα σε ταψάκι ρηχό στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Με το ροδάκι που κόβετε την πίτσα κόβετε τις φλωρεντίνες πρώτα σε τετράγωνα και μετά σε τρίγωνα. Αφού κρυώσουν εντελώς τις μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί.
- Σερβίρετε τα ρυζόγαλα διακοσμημένα με μια τρίγωνη φλωρεντίνα το καθένα και λίγη κανέλα.