ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον Chef Μάνο Ζουρνατζή

Εύκολη γαλατόπιτα με ρύζι και αβγά

Ημερομηνία Προβολής: 10/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα ή arborio
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 15 αβγά
  • 30 γρ. κόρν φλάουρ
  • 600 ml γάλα
  • 1 κουτάκι βανίλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Αλεύρι για το ταψί
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ρύζι σε ένα λίτρο νερό με αλάτι για 8 – 10 λεπτά και το σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη μισή ζάχαρη.

Για την κρέμα:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Διαλύουμε το κορν φλαουρ στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να ενωθεί το ρύζι με την κρέμα.

Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με μαργαρίνη, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το τελικό μας μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.

Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω κανέλα ή καραμελώνουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.