ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 28/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 15 μικρά μαρεγκάκια

Για το semifreddo:

  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 φασόλι βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. Κρέμα Βαλσαμικού Σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 60 γρ. αποξηραμένα σύκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το semifreddo:
Χαράζουμε τη βανίλια στη μέση και με την ανάποδη μεριά του μαχαιριού βγάζουμε τους σπόρους και τους κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια (ολόκληρη), το αλάτι σε ένα μπολ  και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό για να κάνουμε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τα υλικά για λίγα λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το ξύσμα από πορτοκάλι και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας κουτάλας από σιλικόνη.

Για το γλάσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού και τα σύκα και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του semifreddo σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, καλυμμένη εσωτερικά με μεμβράνη.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα με την κρέμα βαλσαμικού και τα σύκα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο semifreddo και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βουτάμε 10 μαρεγκάκια μέσα στο semifreddo ανά διαστήματα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το τοποθετούμε ανάποδα σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσαμικού και  πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μαρεγκάκια σπασμένα.
Σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικού.