ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

ΤΑΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
190 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
129 ΓΡ. ΑΒΓΑ
0,5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
60 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ:
100 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
20 ML ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
65 ΓΡ. ΑBΓΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
30 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙOY
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη, στο ψυγείο να σφίξει, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για την πραλίνα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα τα πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πραλίνα. Απλώνουμε την πραλίνα ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για την κρέμα λεμονιού:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμονιού με το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε σε ένα μπολ, με ένα σύρμα, τη ζάχαρη με τα αβγά και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια βράζουμε το ενιαίο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει κρέμα. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε στην κρέμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Έπειτα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσθέτουμε στην κρύα βάση της τάρτας με την πραλίνα την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε την τάρτα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Στολίζουμε την τάρτα με κόκκινα φρούτα, καραμελωμένα φουντούκια, λευκή σοκολάτα και σερβίρουμε.