ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
600–700 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ
450 ΓΡ. ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και φρέσκο δενδρολίβανο, σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και την κρέμα βαλσαμικού με σύκο. Αφαιρούμε την πέτσα του βρασμένου μπακαλιάρου, τον φιλετάρουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό του και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
Βράζουμε τα ριγκατόνι, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι με το ραγού μπακαλιάρου, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.