ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ & ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Aπό την Κατερίνα Κατσούλη

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ & ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1,5 ΚΙΛΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
5 ΑΒΓΑ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 Κ.Σ. ΝΕΡΟ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ:
125 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ
75 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
125 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα δαμάσκηνα χωρίς να τα κόψουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Για το κραμπλ:
Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αλεύρι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και τους ενσωματώνουμε στη μαρέγκα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, ρίχνουμε το μείγμα της ζύμης και απλώνουμε από πάνω τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε το κραμπλ με τα τριμμένα αμύγδαλα και ψήνουμε την τάρτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα τυριού:
Χτυπάμε στο μούλτι το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε την τάρτα με τα δαμάσκηνα και συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού.

**Μπορούμε να φτιάξουμε την τάρτα και με αποξηραμένα δαμάσκηνα.