ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
½ Κ.Γ. ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
6 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
¾ ΦΛ. ΞΙΝΟΓΑΛΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
¾ ΦΛ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ FOUANTRE IFANTIS
1 ΦΛ. ΤΥΡΙ ΑRLA HAVARTI
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο, μέχρι να πάρουν τη μορφή άμμου.
Προσθέτουμε το ξινόγαλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι.
Σε μια επιφάνεια που έχουμε ελαφρώς αλευρώσει, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο, πάχους 2 εκατοστών. Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Μαζεύουμε ότι περίσσεψε από τη ζύμη, την ανοίγουμε ξανά και την κόβουμε σε κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 12 -15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα τη σκόνη σκόρδου και τον μαϊντανό.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τα ψημένα μπισκότα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά!