ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 31X24 ΕΚ.
1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
6 ΦΛ. ΓΑΛΑ
½ Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
6 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
100 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 ½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια και τη λεβάντα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μισή λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε την πουτίγκα ψωμιού. Βάζουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, να καλύπτει μέχρι τη μέση το ταψί, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα.