ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΠΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ SCRAMBLED EGGS, NTOMATA & HAVARTI

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΡΕΠΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ SCRAMBLED EGGS, NTOMATA & HAVARTI - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ:
160 ML ΓΑΛΑ
85 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΒΓΑ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
6 ΑΒΓΑ
3 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
70 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
8 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τον χυλό της κρέπας ανακατεύοντας σε ένα μπολ, με σύρμα, τα αβγά, το αλεύρι και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στον χυλό. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας, ρίχνουμε σταδιακά τον χυλό στην ταρτιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι, για να απλωθεί σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
Ψήνουμε την κρέπα σε σιγανή φωτιά, για μερικά λεπτά από τη μία πλευρά, και όταν ροδίσει την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με μια ξύλινη σπάτουλα. Ψήνουμε τις υπόλοιπες κρέπες με τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν.

Για τα scrambled eggs:
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, ώστε τα αβγά να παραμείνουν μαλακά.

Απλώνουμε τις κρέπες και μοιράζουμε ισομερώς πρώτα τις φέτες
havarti, από πάνω τα scrambled eggs και τις φέτες ντομάτας.
Διπλώνουμε τις κρέπες και σερβίρουμε.