ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ιωάννα Χαλμούκη
Ημέρα προβολής 16/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
- 2 αβγά
- 2/3 φλ. Arla κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. άρωμα αμυγδάλου
- ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
- ½ κ. γ. αλάτι
- 170 γρ. βούτυρο Lurpak
- ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης (για τη διακόσμηση)
Για την κρέμα τυριού:
- 400 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 170 γρ. βούτυρο Lurpak
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, το άρωμα αμυγδάλου και 3 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια Αιγίνης. Χαμηλώνουμε την ένταση, προσθέτουμε το βούτυρο, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για λίγο, δυναμώνουμε την ένταση ξανά και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με τα αβγά, το άρωμα αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά ή το βγάζουμε από το φούρνο όταν, αφού βυθίσουμε μια οδογλυφίδα στο κέικ, αυτή βγει καθαρή. Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να μείνει 10 περίπου λεπτά στο ταψάκι και το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως, πριν απλώσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα τυριού:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, λείο μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα τριμμένα φιστίκια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε πάνω σε ένα κέικ την κρέμα τυριού και καλύπτουμε με το άλλο κέικ. Έπειτα αλείφουμε ολόκληρη την επιφάνεια των 2 κέικ με την κρέμα τυριού.
Τοποθετούμε διακοσμητικά και πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια.
**Αν περισσέψει κρέμα μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά καλυμμένη, για 2 εβδομάδες. Όταν τη βγάλουμε, απλά θα χρειαστεί να τη χτυπήσουμε ξανά 2-3 λεπτά.