ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
65 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
5 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
2 ΑΒΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
350 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σοκολατένια whoopie pies:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ, προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
Τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα ταψί, με κουταλιές της σούπας, το μείγμα για τα μπισκότα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν, σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για το τυρί κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το φτερό. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Απλώνουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα μια μικρή ποσότητα από την κρέμα και σερβίρουμε.