
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
200 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
½ LT ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
4 ΑBΓΑ
25 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA TΡΙΜΜΕΝΗ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/3 ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
1/3 ΜΑΤΣ. ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
¼ Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
¼ Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, ρίχνουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα μισά μυρώνια και τις μισές καυκαλήθρες, ρίχνουμε λίγο ακόμα βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Λιώνουμε σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάει να αφρίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί και να δέσει η μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη μουσταρδα, έναν έναν τους κρόκους αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη mozzarella, το τριμμένο regato, τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μπεσαμέλ και το κοτόπουλο, σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, με προσοχή για να μην εξαφανιστεί τελείως.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος για σουφλέ και απλώνουμε το μείγμα του σουφλέ.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.