ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ & ΞΙΝΟΜΗΛΟ

Από τον Chef Πάρη Σοφιανό

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ & ΞΙΝΟΜΗΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

300 ΓΡ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
1 ΞΙΝΟΜΗΛΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
2 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
5 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
15 ML EΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε το μπαρμπούνι ρίχνουμε αλάτι, το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί, για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο ψάρι και το ψήνουμε από την πλευρά της πέτσας, για 3 λεπτά.

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε το ξινόμηλο σε φέτες, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε σε φέτες το κολοκυθάκι, ρίχνουμε αλάτι, λίγο χυμό λάιμ και το προσθέτουμε στο ξινόμηλο μαζί με το ραπανάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το αγγουράκι τουρσί.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λάιμ, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Περιχύνουμε με λίγο από το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το μπαρμπούνι με τη σαλάτα, περιχύνουμε με λίγο dressing και γαρνίρουμε με μαϊντανό.