ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ TETRAGONO
500 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙ ‘’ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ’’ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΦΛ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Kόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές φέτες. Bάζουμε τα φιλέτα ανάμεσα σε διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με έναν μπάτη, για να γίνουν πολύ λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα του κρέατος και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και νερό.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κόκκινο κρασί, τη δάφνη και το δενδρολίβανο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρέας, καπακώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να λιώσει.
Στο τέλος προσθέτουμε τις πέννες στο μοσχαράκι ραγού, δένουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.