ΣΥΝΤΑΓΕΣ

LAVA CAKES ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ

Aπό την Pasta Flora

LAVA CAKES ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
55 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΑBΓΟ
2 Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1/2 ΦΛ. ΓΑΛΑ ΗΜΙΠΑΧΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΓΚΑΝΑΣ:
110 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1/4 ΦΛ. ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1/4 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση γκανάς:
Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.

Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε οκτώ μικρές φόρμες ή τη φόρμα για μάφινς και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Μοιράζουμε στα φορμάκια μία κουταλιά από την κρύα σοκολάτα γκανάς, προσθέτουμε 4 κουταλιές από τη ζύμη, να καλύψει τη γκανάς.
Ψήνουμε τα σοκολατένια κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε. Έπειτα τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα. Περνάμε κάθε κέικ από το μείγμα της ζάχαρης, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και σερβίρουμε.