ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 KONΣΕΡΒΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ & TEMAΧΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΜΗ FLOKOS
3 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4 Κ.Σ. ΝΕΡΟ
2 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑLAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ:
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΑΝΘΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε συνεχώς και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, την κλασική κρέμα βαλσαμικού και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε το πράσο, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε τη σάλτσα, να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Για την τηγανίτα πατάτας:
Τρίβουμε τις πατάτες με το χοντρό μέρος του τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κορν φλάουρ, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε ενωμένες, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε την τηγανίτα πατάτας και βάζουμε από πάνω τα καλαμάρια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.