ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Νόη Ιωαννίδου

Ημερομηνία προβολής 10/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- Γαλοπούλα Fouantré καπνιστή Ifantis
Για το πανάρισμα:
- 100 γρ. μπλε τυρί
- 100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- Γάλα
- 5 βερίκοκα ξερά
- 5 δαμάσκηνα ξερά
- 100 γρ. καρυδόψυχα
Για το σερβίρισμα:
- Σέλερυ
- Σίκορε
- Ψωμί σικάλεως
- Πατατάκια σε στικς
- Μουστάρδα Hellmann’s Hot (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πανάρισμα της γαλοπούλας, ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα και τα ανακατεύουμε μέσα σε μπολ (ψιλοκόβονται πιο εύκολα αν τα βάλουμε προηγουμένως για 10 λεπτά στην κατάψυξη). Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Λιώνουμε τα τυριά με ένα πιρούνι ξεχωριστά το καθένα σε μπολ και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. γάλα για να βοηθήσουμε στη πολτοποίηση κάθε τυριού. Αφαιρούμε το γύρω – γύρω από την γαλοπούλα και την κόβουμε σε φέτες πάχους 1,5 εκ. -την κόβουμε σε διάφορα σχήματα. Κάθε κομμάτι γαλοπούλας μπορούμε να το πανάρουμε διαφορετικά. Στη συνταγή μας προτείνουμε 4 εναλλακτικές: βουτάμε το κομμάτι γαλοπούλας στο μπλε τυρί ή αν έχουμε χρόνο και διάθεση αλείφουμε το μπλε τυρί πάνω στη γαλοπούλα, στη συνέχεια περνάμε τη γαλοπούλα από το μείγμα ξερών φρούτων και τοποθετούμε σε κλων. σέλερυ, ή φύλλο σίκορε ή σε μια φέτα ψωμιού σικάλεως. Εναλλακτικά αντί για το μπλε τυρί περνάμε τη γαλοπούλα από το μείγμα με το κατσικίσιο τυρί και στη συνέχεια από τα φρούτα. Επίσης αντί να πανάρουμε στο μείγμα από ψιλοκομμένα φρούτα, μετά το στάδιο του παναρίσματος σε τυρί, πανάρουμε με καρυδόψιχα και σερβίρουμε. Τα πρωτότυπα καναπεδάκια παναρισμένης γαλοπούλας τα συνοδεύουμε με πατατάκια σε στικς και μουστάρδα.