
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΚΕΣ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
200 ΓΡ. ΦΕΤΑ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
4 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ Ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Γ. ΞΙΔΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές, σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών, για 20 λεπτά. Αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκάζι. Έπειτα τις καθαρίζουμε, τις ψιλοκόβουμε, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλατίζουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες φακές, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ξύσμα μανταρινιού, τον χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις μαύρες φακές, προσθέτουμε την καπνιστή μελιτζάνα με την φέτα, τη ντομάτα και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.