ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΒΓΑ "EN COCOTTE"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τσίγκα

Ημερομηνία Προβολής: 02/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ 

Για 1 άτομο

  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα)
  • 1 κ.σ.  κρέμα γάλακτος ( ή 1 κ.σ. εβαπορέ)
  • Μαργαρίνη για επάλειψη
  • Αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αλέιφουμε με μαργαρίνη ένα  μικρό πορσελάνινο πυρίμαχο μπολ (αυτά που χρησιμοποιούμε για σουφλέ). Ρίχνουμε μέσα τα υλικά με την εξής σειρά: 2 αβγά, χωρίς να τα χτυπήσουμε, 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος και τριμμένη  γραβιέρα από πάνω. Δεν ανακατεύουμε. Ψήνουμε αυστηρά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 12 λεπτά.  Το αβγό θα γίνει σαν κρεμούλα, με τραγανή κρούστα γραβιέρας.