ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κώστα Τσίγκα
Ημερομηνία Προβολής: 02/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 1 άτομο
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα)
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος ( ή 1 κ.σ. εβαπορέ)
- Μαργαρίνη για επάλειψη
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέιφουμε με μαργαρίνη ένα μικρό πορσελάνινο πυρίμαχο μπολ (αυτά που χρησιμοποιούμε για σουφλέ). Ρίχνουμε μέσα τα υλικά με την εξής σειρά: 2 αβγά, χωρίς να τα χτυπήσουμε, 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος και τριμμένη γραβιέρα από πάνω. Δεν ανακατεύουμε. Ψήνουμε αυστηρά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 12 λεπτά. Το αβγό θα γίνει σαν κρεμούλα, με τραγανή κρούστα γραβιέρας.