ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ Π.Ο.Π. ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αντζελίνα Καλογεροπούλου http://twominutesangie.blogspot.gr/

Ημερομηνία προβολής 20/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό 2% στραγγιστό 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Φέτα Τριπόλεως
  • Κασέρι Ελασσόνας 
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μυρωδικό ή μπαχαρικό (θυμάρι, ρίγανη, γλυκάνισο, μαραθόσπορο, πάπρικα) 
  • Σουσάμι ή μαυροκούκι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μέτρο για το ελαιόλαδο, τη φέτα και το κασέρι είναι το κεσεδάκι του γιαουρτιού. Ένα μεσαίο πήλινο κεσεδάκι είναι ιδανικό. Τη φέτα και το κασέρι τα μετράμε στο κεσεδάκι τριμμένα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Όσο αφορά στα μυρωδικά και τα μπαχαρικά είναι ανάλογα την όρεξη μας και μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε θυμάρι, ρίγανη, γλυκάνισο, μαραθόσπορο ή πάπρικα. Αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μας οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια αφήνοντας 2 – 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.