ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 12/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 2 πίτσες 8-10 κομμάτια η κάθε μια)
Για τη ζύμη:
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 γρ. νερό
- 1 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξερή μαγιά
- Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 80 γρ. λευκό κρασί
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ½ ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 αβγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
- 8 νεαρές πατάτες
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι χονδρό
- Πιπέρι
- 100 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτσας, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη μας θα κολλάει αρκετά αλλά δεν πειράζει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω στο ζυμάρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και παίρνουμε το ένα κομμάτι για να το ανοίξουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Χρησιμοποιούμε αλεύρι και πάνω στην λαδόκολλα και στα χέρια μας γιατί η ζύμη θα κολλάει και το ανοίγουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε. Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Τις ανακατεύουμε με αλάτι – πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τέλος για να φτιάξουμε τη σάλτσα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρη σκελίδα. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 – 2 λεπτά. Ρίχνουμε ½ ζωμό κότας, πιπέρι, φυλλαράκια από δενδρολίβανο ψιλοκομμένα, χυμό από ½ λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη σάλτσα στα 2 ανοιγμένα ζυμάρια, πασπαλίζουμε με λίγο καπνιστό τυρί και απλώνουμε τις πατάτες αραιά ώστε να αναπνέει η ζύμη μας και να ψηθεί καλύτερα.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καπνιστό τυρί και το δεντρολίβανο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί να ψηθούν οι πατάτες και να πάρει χρώμα η πίτσα.