ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Ντόρα Φιλίππου

Ημερομηνία Προβολής: 8/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα

  • 250 γρ. τόνο
  • 1 φλ. ρύζι καστανό 
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 50 γρ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • ½ ματσ. μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία 2 νερό προς 1 ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Διαβάζουμε και τις οδηγίες του πακέτου επειδή κάποια είδη καστανού ρυζιού θέλουν από 10 λεπτά μέχρι μισή ώρα. 

Με αυτή την αναλογία νερού το ρύζι θα πιεί όλα τα υγρά του και θα είναι σπιρωτό.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. 

Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια και χοντροκόβουμε και την κάπαρη ίσα ίσα να βγάλει τα υγρά της.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη και τον τόνο (καλά στραγγισμένο από την κονσέρβα) στο τηγάνι και ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά. 

Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε. 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ή μπολάκια και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.