ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 25/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακ. πέννες
- 1 φιλέτο κοτόπουλου
- 2 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1 κλων. δενδρολίβανο ή θυμάρι
- 10 κλων. μαϊντανό
- 1 σφην. κονιάκ
- Αλάτι & πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σε αλατισμένο νερό και για όση ώρα προτείνει ο παρασκευαστής. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πέννες κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα -δεν μας πειράζει να πέσει στο τηγάνι και λίγο από το νεράκι τους. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Το σερβίρουμε ζεστό, στολίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.