ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 28/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά ώστε να κρυώσει λίγο το μίγμα. Χτυπάμε στο μίξερ ή με μίξερ χειρός σε ένα μπολ τα αβγά με την καστανή ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα αβγού και καστανής ζάχαρης μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 λεπτά, ώστε να ψηθεί το κέικ εξωτερικά αλλά μέσα να παραμένει υγρό.

(Αυτά τα κεκάκια μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη πριν τα ψήσουμε και να τα ψήσουμε, αφού τα ξεπαγώσουμε. Επίσης μπορούμε αφού τα ψήσουμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και μετά να τα ξαναζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20’’).