ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ COCKTAIL SAUCE

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ COCKTAIL SAUCE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΑΡΙ
3 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
340 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
200 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
2 Κ.Σ. ΚΕΤΣΑΠ
4 Κ.Γ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΔΟΣΗ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα αλατίζουμε. Τα πανάρουμε πρώτα με το αλεύρι, έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και τέλος τα περνάμε από τη φρυγανιά. Τα περνάμε από τη φρυγανιά για δεύτερη φορά και τα βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 30 λεπτά, να σφίξουν. Βάζουμε το ηλιέλαιο στο Actifry, τοποθετούμε τα καλαμαράκια (ανά 200 γραμμάρια) και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Για την cocktail sauce:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την κέτσαπ, το κόκκινο κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε τα καλαμαράκια και συνοδεύουμε με τη σάλτσα.