ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΥΛΙΚΑ

Από την Chef Σοφία Γεωργακάκη

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΥΛΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

4 ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
70 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ
70 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
125 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
500 ML ΓΑΛΑ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
25 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
2 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
2 ΑΒΓΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
250 ML ΝΕΡΟ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το χτυπημένο αβγό, το κακάο, ανακατεύοντας, συνεχώς, μέχρι να δέσει. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη καρύδα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα. Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με τριμμένη καρύδα και ζάχαρη, απλώνουμε άλλο ένα βουτυρωμένο φύλλο και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολατένιας κρέμας. Κλείνουμε τα φύλλα, αλείφοντας ένα ένα με βούτυρο και ρίχνοντας ενδιάμεσα τριμμένη καρύδα με ζάχαρη. Κλείνουμε το τελευταίο φύλλο, βουτυρώνουμε και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σιροπιάζουμε ελαφρώς με ένα πινέλο.
Την ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ζάχαρη, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.