ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1700 ΓΡ. ΚΑΤΣΙΚΙ
350 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
8 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΡΑΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
½ ΦΛ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2-3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον βασιλικό και τον δυόσμο. Τρίβουμε τις ντομάτες με το χοντρό μέρος του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο ταψί. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς, στον αέρα, για 2 ώρες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Περίπου 25 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε το βούτυρο, το κριθαράκι, δύο ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.