ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημέρα προβολής 09/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 2 μπέργκερ

  • 8-10 κοτομπουκιές Ifantis
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 φέτες τυρί του τοστ
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.γ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft (για επάλειψη)

Για τη σος:

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τις κοτομπουκιές, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 14 λεπτά, στους 220 βαθμούς.
Τρίβουμε με σκόρδο τις φέτες του τοστ και τις αλείφουμε με μαργαρίνη. Προσθέτουμε από πάνω τις φέτες τυρί και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς.

Για τη σος:

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις ψημένες φέτες του τοστ με τυρί.
Βάζουμε από πάνω το μαρούλι, τις κοτομπουκιές και τη σος. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί του τοστ χωρίς τυρί.