ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Άρη Χονδρό
Ημερομηνία προβολής 22/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 20 ρολάκια)
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 12 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 20 φύλλα για spring rolls
- Αλάτι – πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σος:
- 200 ml μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 1 σφην. βαλσαμικό ξύδι
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκελ. σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ ανθότυρο, φέτα, κρέμα γάλακτος, φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και ξερό, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε με νερό ένα πινέλο και αλείφουμε τις 2 άκρες του φύλλου (γωνία), τοποθετούμε στην άλλη γωνία του φύλλου 1 κ.σ. από τη γέμιση, ρολάρουμε μέχρι το κέντρο του φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και συνεχίζουμε το ρολάρισμα μέχρι το τέλος. Τοποθετούμε τα ρολά μας στην κατάψυξη για ½ ώρα πριν τα τηγανίσουμε. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν τα ρολά μας.
Για τη σάλτσα που θα συνοδέψουμε τα ρολάκια μας, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα μαζί με το βαλσαμικό ξύδι, το μπούκοβο και τις σκελ. σκόρδου λιωμένες. Η σος αυτή διατηρείται στο ψυγείο σαν κανονική μαρμελάδα.
Σερβίρουμε τα ρολάκια μας μαζί με τη σος σερβιρισμένη σε μπολάκι.
Τα ρολάκια διατηρούνται στην κατάψυξη 1 μήνα περίπου.